Utorak, 28 studenoga, 2023

“Bolje biti gazda u svom kraju, nego rob u Njemačkoj” Miroslav se vratio u zavičaj, pokrenuo svoj biznis, kao električar ima pune ruke posla

Ovaj Čačanin prije godinu dana odlučio se da započene samostalan biznis kao električar i nijednog trenutka se nije pokajao.

Preporučeno

Zbog samanjene ponude na tržištu rada tokom posljednjih par godina dobrog majstora veoma je teško naći, a liste čekanja nekada znaju biti veoma dugačke. Tu prednjače automehaničari, moleri, keramičari, ali i električari.

Kada je to shvatio, upravo električar Miroslav Jovović iz Čačka odlučio je da nema potrebe više da ide u strane, obećane, zemlje da radi, jer isto toliko novca može zaraditi i u Srbiji.

– Posla zaista ima, odustao sam davno da idem van zemlje, a radio sam u Njemačkoj gdje mi je satnica bila od 12 do 13 evra, naravno kajmak je skidao neko drugi. Ovdje sam u svom gradu i realno sam veoma zadovoljan iako sam mlad preduzetnik. Cjenovnik nam je odmah transparentan da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta, kaže za RINU Miroslav.

Upravo se čita:  Zakuhalo se na relaciji Zagreb - Beograd: Hrvati ekspresno odgovorili na protjerivanje njihovog čovjeka iz Srbije

On dodaje da se cijena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 evra, izlazak na teren košta 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i trošak utrošenog materijala u zavisnosti od kvara.

– Radimo ozbiljne stvari od izvođenja elektro instalacija na objektima, domaćinstvima gdje radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju, angažovani smo veoma na popravkama i hitnim intervencijama. Uža specijalnost nam je i šemiranje ormara od običnih do veoma složenih, održavamo automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije, kaže Jovović i dodaje da je došlo vrijeme kada se u svojoj državi i na svom pragu možda i sa malo manje rada može zaraditi slično kao negdje u inostranstvu.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Ovaj Čačanin prije godinu dana odlučio se da započene samostalan biznis kao električar i nijednog trenutka se nije pokajao. To bi savjetovao i mladima koji razmišljaju da trbuhom za kruhom odu iz naše zemlje. Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Njemačkoj.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo