Petak, 1 prosinca, 2023

Bosanac pao na granici sa 120 šteka cigareta. Dobio kaznu od 24.000 eura!

Preporučeno

Vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000 eura.

Carinski službenici na graničnom prijelazu Stara Gradiška izdvojili su radi kontrole teretno vozilo BiH registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH.

“Pregledom teretnog prostora navedenog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III nisu utvrđene nepravilnosti. Pregledom kabine navedenog teretnog vozila na vozačevu krevetu su pronađene tri kartonske kutije ispunjene štekama cigareta.

Upravo se čita:  Čengić najavio jednokratnu pomoć građanima do 1500 KM: Ovo su detalji
Foto: Carina.hr

Detaljnim pregledom navedenih kartonskih kutija u njima je pronađeno ukupno 24000 komada (120 šteka/1200 paketića) raznih vrsta cigareta označenih duhanskim markicama Ministarstva financija BiH, za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao nezakonito unijeti u područje Unije”, objavili su iz Carinske uprave.

Dodaju kako su pronađene cigarete oduzete, a vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000 eura.

Upravo se čita:  Zabranjen uvoz dvije tone mandarina iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu

“Vozač je odmah izvršio uplatu 2/3 izrečene novčane kazne”, zaključili su.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo