Utorak, 18 lipnja, 2024

Damir Beljo još jednom oduševio: Hoću svima da kažem, BiH je moja država, više volim svoju kuću nego tuđu

Preporučeno

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo gostovao je na podcastu Od sutra gdje se osvrnuo na brojne stvari iz svoje karijere i života.

Beljo je poznat kao bokser koji u svojim mečevima uvijek izlazi sa zastavom Bosne i Hercegovine za koju je u više navrata isticao da je njegova država.

Zbog same političke situacije u našoj zemlji te činjenice da većina pripadnika hrvatskog i srpskog naroda kroz svoje etničke identitete negiraju nacionalni bosanskohercegovački, kao i pripadnost Bosni i Hercegovini kao državi, normalna razmišljanja poput Beljinog postanu nešto neočekivano, zbog čega i privlače veliku pažnju bh. javnosti.

Beljo uz isticanje svog hrvatskog identiteta nikada nije zanemarivao bosanskohercegovački te je u više navrata isticao da se izjašnjava kao Bosanac Hrvat.

Tokom gostovanja na podcastu još jednom je dobio pitanje da iznese stav o ovoj temi.

– Ja znam gdje mi je grob od djeda, znam gdje je moje sve. Moj otac je iz Rame, ja sam se rodio u Mostaru, ali Ramu volim i uvijek smatram da je to moja djedovina i zato sa mnom ide i ramska zastava, da pokažem korijene prema svojim precima. Mene su ove zastave koštale, svak misli da ja to uradim da bih kao imao neku korist. Bolan, mene je to samoubilo, rekao je Beljo i dodao:

– Hoću svima da kažem, svima, na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, zemlja u kojoj ja živim, u kojoj je živio moj djed, pradjed, zemlja u kojoj sam se ja rodio. Nemoj me krivo skontati, ja Hrvatsku volim, meni je žena iz Hrvatske, Dalmaciju posebno, ali, care moj, više ja volim svoju kuću nego tuđu. Shvati, poručio je Beljo i još jednom oduševio svakog istinskog Bosanca i Hercegovca.

Beljino cjelokupno gostovanje pogledajte u videoprilogu ispod:

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas