Subota, 9 prosinca, 2023

Doktoru Dizdareviću dozvoljeno da svjedoči u slučaju Memić: “Konačno prestaje amnezija i laži Alise Mutap”

Autor:N1

Preporučeno

– Mogu da kažem 7.6. prestaje konačno amnezija, laži Alise Mutap. Apelacione vijeće prihvata sve zahtjeve, bit će saslušan Kemal Dizdarević – kazao je Memić

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odobrilo je svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u ponovljenom postupku protiv Zijada Mutapa i drugih.

Ovo je u izjavi za medije kazao Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“Moram prvo da kažem da se osjećam dobro. Imam puno povjerenje u rad Tužilaštva BiH, kao i Sud BiH. Što se tiče snimka, davno smo znali da je namjerno obrisan. Neko za to mora odgovarati. Ovaj momak što će odgovarati za druge, to je njegov problem. Bio spreman to uraditi, sada neka i odgovara”, kazao je Memić.

Upravo se čita:  Ozbiljno upozorenje iz Evropske komisije našim vlastima: BiH se sva crveni!

Potom je dodao:

“Donijeli su idiotski snimak iz 2013. godine kako bi uvjerili sud kako je loša rezolucija. To nema veze sa 2016. godinom. Mogu da kažem 7.6 prestaje konačno amnezija, laži Alise Mutap. Apelacione vijeće prihvata sve zahtjeve, bit će saslušan Kemal Dizdarević. Branko Perić nije dozvolio svjedočenje. Ovaj Sud je imao sluha i dozvolit će. Znamo njegov nalaz iz 2016. godine. Taj dan ćemo saznati da Alisa Mutap nikada nije imala amnezijju”.

Upravo se čita:  Zbog sankcija Glovo raskinuo suradnju sa restoranom Gorice Dodik

Medijima se obratio i adokvat porodice Memić, Ifet Feraget.

“Tužilaštvo je uspjelo dokazati da nestanak struje ne uzrokuje brisanje snimaka videonadzorom. Dokazivanje neke okolnosti ne vršimo nalazom vještaka, nego čitavim nizom dokaza. Propisano obaveza Suda je da analizu dokaza vrši na način da analizira svaki pojedinični dokaz. O Muameru Ožegoviću imali smo priliku slušati na prethodnom ročištu, ne bih prejudicirao oko Alise Mutape. Boljih stručnjaka od Kemala Dizdarevića, Abdulah Kučukalića mi nemamo. Hvala Sudu što je usvojio taj prijedlog Tužilaštva BiH”, kazao je Feraget.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo