Subota, 2 ožujka, 2024

Firma iz Sarajeva dokaz “da se kompanije mogu podići iz pepela”

Preporučeno

U Zraku je jučer izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

Oporavak firme „Zrak“ d. d. Sarajevo nije lagan, niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom. Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger.

Naime, u Zraku je jučer izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

Upravo se čita:  FBiH dobija još jednu kompaniju koja će proizvoditi eksploziv

Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo „Zrak“ kazao je ovom prilikom federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, iskazavši zahvalnost i srdačne čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima „Zraka“ što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Upravo se čita:  Sve gora situacija: Smanjena prodaja peleta i drugih vrsta ogreva, moguć talas otkaza

Na ovome, dodao je, neće se stati jer slijede i druge pomoći, kako drugih firmi namjenske industrije, ali i partnera iz inostranstva da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas