Srijeda, 21 veljače, 2024

Historijski uspjeh: Tuka osvojio bronzu na Europskom prvenstvu u atletici, Mileusnić odličan šesti!

Preporučeno

Mladi bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je bronzanu medalju u utrci na 800 metara na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U-23) koje se održava u Tampereu (Finska).

AMEL-TUKAOvo je prva medalja koju je BiH atletika ikada osvojila na ovim takmičenjima na kojima sudjeluje od 2001. godine.

Tuka je u finalu istrčao dionicu u vremenu državnog rekorda (1:46.29), a za samo 9 stotinki izmaklo mu je srebro. Naime, zlatnu medalju osvojio je Francuz Pierre-Ambroise Bosse (1:45.79), a srebrenu Ukrajinac Taras Bibik (1:46.20).

Upravo se čita:  Komentator iz Srbije svim srcem navijao za Elvedinu Muzaferiju

Priliku za osvajanje medalje imao je i Dejan Mileusnić u bacanju koplja, no malo je nedostajalo za taj uspjeh. Mileusnić je u kvalifikacijama ostvario četvrti rezultat, a u večerašnjem finalu je bio šesti sa 77.65 m, što je također sjajan rezultat.
Danas je na EP-u nastupio i treći bh. predstavnik Haris Selimović, koji je u kvalifiakcijama skoka uvis osvojio 27. mjesto s preskočenih 209 cm.

Upravo se čita:  Lana Pudar se nakon historijskog uspjeha oglasila na Instagramu: Evo šta je poručila

(Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas