Nedjelja, 1 listopada, 2023

I Sladić “ostao bez teksta” zbog vremenskih (ne)prilika: Uistinu nevjerovatno!

Preporučeno

“Uistinu nevjerovatno”, napisao je Sladić

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Sutra se, prema prognozi FHMZ-a, očerkuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 10, na sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od 10 do 16 °C.

Upravo se čita:  Gazda iz Sarajeva, radnici nakon otkaza isplatio platu u feninzima: 'Ovako vas poslodavc ispoštuje'

U subotu, odnosno posljednjeg dana ove godine također se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do do (čak) 18 °C.Na Vremenske prilike koje nas očekuju posljednjeg dana ove 2022. godine prokomentarisao je i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić.

Upravo se čita:  Potvrđeno: SIPA vrši provjere Christiana Schmidta

“Temperaturno odstupanje od normalnih, uobičajenih vrijednosti posljednjeg dana 2022. godine.

Najviša odstupanja (i do 15 °C iznad prosjeka) u dijelovima Njemačke, Češke i Poljske. Hladnije samo u dijelovima Irske, Škotske i na Islandu (i do 15 °C ispod prosjeka)

Sve bi ovo bilo i “podnošljivo” da je klimatologija niza 1961 – 1990. Međutim, govorimo o najnovijem – u odnosu na niz 1991 – 2020.

Upravo se čita:  Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Uistinu nevjerovatno”, napisao je Sladić na svom Facebook profilu uz grafički prikaz.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo