Subota, 20 travnja, 2024

Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu

Preporučeno

Inicijativu da se preimenovanje sprovede podnio je FK Željezničar još 17. maja 2022. godine, 16 dana nakon što je Osim preminuo u Grazu, gdje je živio posljednjih godina.

Legendarni bh. stručnjak skoro godinu dana nakon smrti dobija ulicu u Sarajevu, i to na svojoj Grbavici

Današnjom odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, Zvornička ulica će od sad biti preimenovana u Bulevar Ivice Osima, u čast legendarnog bh. trenera i fudbalera.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Nakon skoro godinu dana prolaska administrativnih procedura, posao preimenovanja konačno će biti kompletiran. Inicijativu da se preimenovanje sprovede podnio je FK Željezničar još 17. maja 2022. godine, 16 dana nakon što je Osim preminuo u Grazu, gdje je živio posljednjih godina.

Inicijativa je najprije morala proći Općinsko vijeće Novo Sarajevo, potom Komisiju za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo, da bi tek onda Skupština KS glasala o njenom usvajanju.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Ona je usvojena sa 25 glasova, a pet zastupnika nije se izjasnilo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas