Petak, 29 rujna, 2023

Jedna od najčuvanijih «tajni» JNA dostupna civilima

Preporučeno

Svi koji su služili vojsku u JNA ne preskaču priliku da pohvale određena jela koju su baš zahvaljujući vojnim kuharima stekla kultni status – poput nenadmašnog pasulja.

pasulj-jnaSada, zahvaljujući specijalnom kuharu objavljenom na internetu, i civili mogu da napokon uživaju u hvaljenim jelima vojske JNA.

Na sajtu se mogu naći brojni recepti za jela koja su bila dostupna vojnicima Jugoslovenske narodne armije uključujući razne supe, čorbe, jela od ribe kao i jela od mesa.

Upravo se čita:  Kada kupujete tunjevinu obratite pažnju na ovaj znak na konzervi koji pokazuje da je riba ulovljena u radioaktivnim vodama

Pored recepata kuhar nudi i brojne praktične savjete koji vam mogu pomoći pri kuhanju nekih od, sada antologijskih, recepata.

Pored tačnih, vojničkih, mjera za sve sastojke koji idu u jelo, tu su naravno i preporučene količine priloga i hljeba koje treba da se nađu uz jela kako bi cjelokupan doživljaj bio što sličniji onom u kantini.

Upravo se čita:  Uništava mozak i predstavlja “pogonsko gorivo” za rak: Poslije 40. godine izbacite ovu namirnicu

Sve recepte možete pogledati ovdje.

(B92)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo