Petak, 1 ožujka, 2024

Jovetić: Džeko je među najboljim napadačima u Evropi, vjerujem da ćemo sjajno sarađivati

Preporučeno

Sjajni crnogorski napadač Stevan Jovetić jučer je i zvanično predstavljen u Cityu. Ovaj sjajni igrač prešao je iz Fiorentine u tim Citya za nešto više od 30 miliona eura.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nakon zvaničnog pretstavljanja, Jovetić se obratio novinarima te istakao kako mu je veliko zadovoljstvo što je stigao u City.

”Drago mi je sšto sam stigao u ovakav klub. Znam da su ambicije kluba da u narednoj sezoni osvoji šampionsku titulu i da napravimo značajniji rezultat u Ligi šampiona. Siguran sam da sam napravio pravi potez u karijeri”.

Jovetić je izjavio kako razumije Fiorentine koji su ljuti zbog njegovog odlaska, ali da i oni trebaju da razumiju njega.

”Naravno da svaki navijač želi dobro za svoj klub. Drago mi je što su oni bili uz mene sve ove godine. Bilo mi je lijepo u Fiorentini ali jednostavno došlo je vrijeme za promjenu sredine. Razumijem da su ljuti zbog mog odlaska, ali trebaju i oni da razumiju moju želju za promjenom sredine. Ipak nadam se da ćemo i dalje ostati u korektnim odnosima, a ja Fiorentini želim sve najbolje”.

Jovetić je tako uz Kolarova, Nastasića i Džeku postao četvrti igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji će iggrati u dresu Citya. Crnogorac je posebno pohvalio našeg reprezentativca.

”Kolarova i Nastasića poznajem od ranije.To su zaista sjajni igrači. Kada je Edin Dežko u pitanju moram priznati da je on jedan od najboljih napadača u Evropi, i da će sigurno biti zadovoljstvo igrati sa njim. Edin je među najboljim napadačima u Evropi i nadam se da ćemo odlično sarađivati”” izjavio je Jovetić.

Izvor: SC sport

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas