Utorak, 18 lipnja, 2024

Karfiol je moćan borac protiv karcinoma

Preporučeno

Dokazano je da karfiol, osim hranljive vrijednosti, može da detoksikuje naš sistem i jača imunološki sistem tijela. Različita jedinjena prisutna u karfiolu vrlo su efikasna u prevenciji raka i smanjivanju rasta tumorskih ćelija.

kar-1Karfiol je povrće koje pripada porodici kupusa, a ova zeljasta biljka u posljednje vrijeme privlači pažnju istraživača zbog svojih čudotvornih moći u borbi protiv raka, uključujući tumore pluća, debelog crijeva, dojke, bešike i raka jajnika.

Uključite karfiol u svoju ishranu i uživajte u njegovim iznenađujućim zdravstvenim beneficijama.

Karfiol sadrži sumporna jedinjenja koja vrše detoksikaciju našeg tijela i tako sprečavaju pojavu raka. Elementi prisutni u karfiolu povećavaju aktivnost enzima koji su uključeni u detoksikaciju kancerogenih materija.

Antioksidativna svojstva u karfiolu su važna tema za današnje istraživanje. Karfiol sadrži fitonutrijente, koji su dovoljno jaki da se bore protiv ćelija raka. Hranljive materije u karfiolu bogate su antioksidansima, pomoću kojih karfiol pomaže u snižavanju rizika od raka.

Karfiol je bogat vitaminom C, koji može da spriječi nastanak raka zbog velikog prisustva antioksidanasa. Vitamin C u karfiolu snižava rizik od oksidativnog stresa u našim ćelijama, pa time pomaže u izbjegavanju raka.

Karfiol je bogat magnezijumom koji je važan u oksidativno-reduktivnim mehanizmima našeg tijela. Magnezijum je dovoljno snažan da bi naše tijelo sačuvao od oksidativnog stresa, čime se sprečava rak.

(Telegraf)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku? Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika...

Još vijesti za vas