Subota, 23 rujna, 2023

Kazne u visini od 24.000 KM: Inspekcija u jednom danu zatvorila nekoliko objekata

Preporučeno

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Kantonalni porezni ured Mostar izvršio je u utorak 27 inspekcijskih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz Porezne uprave FBiH.

Upravo se čita:  Počela "čistka" među carinicima u UIO-u, 54 ih ostalo bez posla

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Prozor Rame i Jablanice s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

“Inspektori Porezne uprave otkrili su tri neprijavljena radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa”, navodi se u izvještaju.

Upravo se čita:  Djevojci u centru Sarajeva išarali Mercedes: Kaže da nije nikoga zagradila niti nepropisno parkirala automobil

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Porezna uprava će, kako se navodi, nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije.

Pozvali su sve porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo