Srijeda, 21 veljače, 2024

Konaković i Nikšić u Banjoj Luci: “RS je u BiH, u zabludi ste. U Srbiju idete sa bh. pasošima”

Preporučeno

- Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni - kazao je Nikšić

Ministri vanjskih poslova i prometa i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjaluci, u sjedištu SDP-a povodom Dana državnosti BiH, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije povodom ovog dana u hotelu Marriot. Ispred SDP-a dočekali su ih bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Novinarka iz Banjaluke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”, on je odgovorio: “Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruka da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

– Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni – kazao je.

Na konstataciju novinarke da je on “u RS-u”, odgovorio je: “RS je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao bosanci s bh. pasošima.”

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas