Nedjelja, 25 veljače, 2024

Meho Kodro osuo paljbu po FSBiH: “Rekao sam ne mogu, zato su me otpustili”

Preporučeno

“Nakon 15 godina vratio sam se i ponovo razgovarao sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH"

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler, a kasnije i trener, u augustu ove godine predstavljen je kao novi selektor Zmajeva, ali je nakon svega dva susreta, dobio otkaz na poziciji selektora.

Kodro je u opširnom intervjuu za španski portal “Jot Down Sport” govorio o djetinjstvu, igračkim počecima, ratu u našoj zemlji, ali i drugom mandatu na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine kojim je razočaran.

“Nakon 15 godina vratio sam se i ponovo razgovarao sa čelnicima Fudbalskog saveza. Mislio sam da su se stvari u Bosni i Hercegovini promijenile, da su svi problemi od ranije nestali, ali prvi put kada su me kontaktirali, rekli su mi da je predsjednik FSBiH Vico Zeljković rekao da moram uključiti nekoliko njegovih igrača u reprezentaciju. Jedan od njih nije igrao nikako posljednjih godina. Rekao sam da to ne mogu i zato su me otpustili”, rekao je Kodro, a potom dodao:

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

“Bh. nogomet funkcioniše na taj način. Dat ću vam posao, ali morate obratiti pažnju na neke stvari. Nažalost, mislio sam da to više nije slučaj, ali sam shvatio da sam se prevario. Došao sam u reprezentaciju, odigrali smo dvije utakmice, jednu smo pobijedili, a od Islanda smo izgubili u 92. minuti susreta što je bio dovoljan razlog za njih da me otpuste. Kasnije su rekli da smo se usmeno dogovorili da ukoliko ne pobijedim prve dvije utakmice, da me mogu otpustiti bez da mi duguju išta, ali to nema veze s istinom. Očigledno je da sam potpisao ugovor i da se moram braniti.”

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas