Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Najbolji savjeti za kožu koje još niste čuli

Preporučeno

images
Foto: Ilustracija

Postoji jako puno načina za održavanje mlade, svježe i sjajne kože, a neke metode vam možda ne bi nikad pale na pamet.

I jeftini losioni djeluju

Da, čak i krema koju vam ostave u hotelu djeluje. Bilo koja krema trenutno skriva sitne bore, ali i sprečava starenje kože. Losion za dnevnu njegu koji sadrži glicerin, shea maslac ili neki drugi sastojak koji vlaži omogućavaju koži da se daleko bolje oporavi od raznih spoljašnjih uticaja. Krema treba da se koristi racionalno, malo je dovoljno. Za svakodnevnu njegu koristite neku koja sadrži aktivne sastojke koji poboljšavaju oporavak kože.

Opustite se, to je samo vježbanje

Prestanite da zatežete te mišiće kao da nisu vaši. I imajte na umu da se prilikom vježbanja kod mnogih javlja grč vilice i vrata. Budući da je vrat tako napet, mišići lica pate jer se vuku na dole. Vježbajte, ali opustite mišiće lica.

Svuda je sunčano

Za razliku od UVB zraka, UVA zraci putuju kroz prozore u kancelariji, domu ili automobilu. Dvije velike studije su pokazale da su UVA zrake uzročnici raka i starenja kože. Iz tog razloga UV zaštitu u kremi nanosite svaki dan tokom cijele godine.

Plastične flašice stvaraju bore

Da, za kožu je važno da redovno unosite tečnost, ali ako neprestano pijete iz malog otvora na flašici, oko usana će vam se stvoriti dodatne bore. Bolje pijte vodu iz čaše.
 
I san vas može nagrditi

Neki dermatolozi mogu pogoditi na kojoj strani pacijent spava ako pogledaju vertikalne linije na obrazima. Najbolji način da spriječite stvaranje linija od posteljine je spavanje na leđima. Ili koristite glatke jastučnice od satena ili svile, ili kupujte najmekši mogući pamuk.

(Magazin.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas