Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Navijačima Sarajeva besplatan ulaz na Bilino Polje

Preporučeno

U subotu, sa početkom u 14h, na stadionu “Bilino Polje” u Zenici igra se derbi susret XVI kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, između ekipa Čelika i Sarajeva. Kako bi duel ove dvije ekipe protekao maksimalno fer i korektno, te kako bi se fokus ovog istinskog spektakla bosanskohercegovačkog fudbala zadržao na travnjaku Bilinog Polja, klubovi su se odlučili za zajedničko saopštenje za javnost, kao apel i molba navijačima oba kluba da ne koriste pirotehnička sredstva.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

“Igrači Sarajeva će spremno dočekati predstojeći ligaški duel protiv Čelika. Mukotrpno su radili u toku ovog zimskog perioda i jedva čekaju prvu zvaničnu utakmicu u tekućoj godini. Naši navijači će biti istinski 12. igrač naše ekipe u subotu i njihova pjesma će biti ogroman dodatni motiv igračima. Kako bi sve prošlo u fer i korektnom sportskom duhu, ovim putem ispred FK Sarajevo ih želimo zamoliti da ne koriste pirotehnička sredstva na Bilinom Polju. Vjerujem da će uvažiti našu molbu, te da će svojim grlima i dlanovima pomoći našim igračima da osvoje tri boda.”, kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

I iz NK Čelik poručuju da naredni derbi susret protiv naše ekipe treba biti fokusiran isključivo na odličnu fudbalsku predstavu aktera utakmice. Također, ističu da Zenica, kao reprezentativni grad, treba opravdati povjerenje NS/FS BiH.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

“Nakon duge pauze navijači naša dva kluba imaju ponovo priliku da gledaju Čelik, odnosno Sarajevo. Veseli nas sve što ćemo gledati istinski derbi na Bilinom Polju. Naravno, i mi, kao i Sarajevo, apelujemo na navijače da fer i korektno bodre svoje ekipe. Svakako, navijači su svjesni da su za to dovoljna grla i dlanovi, a ne nedozvoljena sredstva na stadionu. Naše navijače, Robijaše, bih zamolio da pokažu u subotu, kao što su to i do sada uradili, zbog čega je Zenica dom Čelika i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naročito pred utakmicu sa Grčkom, želimo pokazati savezu, selektoru i igračima reprezentacije, da nisu napravili pogrešan izbor.”, kazao je direktor NK Čelik, Alija Porča.

Utakmica između Čelika i Sarajeva se igra u subotu, 2. marta, sa početkom u 14h. Zahvaljujući dogovorenom reciprocitetu sa NK Čelik, navijači Fudbalskog kluba Sarajevo će imati besplatan ulaz na stadion “Bilino Polje”. Napominjemo, u prvom kolu tekuće sezone, navijači Čelika su imali besplatan ulaz na stadion “Asim Ferhatović-Hase”.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas