Utorak, 27 veljače, 2024

Njemačka policija uhvatila državljanina BiH: Bez vozačke i pozitivnog na THC. Čak dvije godine prekoračio dozvoljeni boravak u Šengenskom području

Preporučeno

Muškarac je tvrdio da je posljednjih mjeseci boravio u Hrvatskoj te je putovao kod djevojke u Ludvigshafenu.

Njemačke vlasti su sprovele deportaciju 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je prije dvije sedmice priveden zbog niza prekršaja tokom rutinske kontrole u Kemptenu.

Policija je zaustavila muškarca tokom redovne provjere, gdje su utvrdili da mu je bh. vozačka dozvola istekla. Daljom provjerom pečata u pasošu, otkrili su da je prekoračio dozvoljeni boravak u Šengenskom području za čak dvije godine.

Upravo se čita:  Pala kazaljka sa sata na tornju sarajevske katedrale

Muškarac je tvrdio da je posljednjih mjeseci boravio u Hrvatskoj te je putovao kod djevojke u Ludvigshafenu. Ipak, to opravdanje nije bilo dovoljno, a tokom pretresa pronašli su marihuanu kod njega. Nakon testiranja, utvrđeno je da je pozitivan na THC, aktivnu supstancu u marihuani.

Kao rezultat toga, muškarac je dobio četiri prijave: za nelegalan ulazak u zemlju, posjedovanje narkotika, vožnju bez važeće vozačke dozvole i vožnju pod uticajem narkotika. Deportacija je sprovedena zbog nelegalnog ulaska u zemlju.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas