Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nova mega investicija Binga: Bh. div gradi objekat na čak 28.000 kvadrata kojim će zacementirati lidersku poziciju

Gradnja ovog centra odranije je planirana. To je u aprilu ove godine najavila direktorica Binga Ljiljana Kunosić.

Preporučeno

Najveća bh. kompanija Bingo usred je nove velike investicije. Bingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, tačnije u Privrednoj zoni Bosanska Poljana, piše BiznisInfo.ba.

Objekat će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 kvadratnih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Upravo se čita:  Šta nose izmjene Zakona o PDV-u: Olakšice za više od 6.200 obveznika?

Objekat će, kako se saznaje, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Inače, gradnja ovog centra odranije je planirana. To je u aprilu ove godine najavila direktorica Binga Ljiljana Kunosić.

– U ovoj godini planiramo početi izgradnju još većeg distributivnog savremenog centra u Tuzli – kazala je Kunosić, a kompanija je u međuvremenu prešla s riječi na djela, pa je izgradnja objekta počela i već dobro napreduje.

Upravo se čita:  Misteriozni investitor stekao veliki udio u bh. firmi namjenske industrije. Sakrio se iza skrbničkog bankovnog računa

Inače, Kunosić je o tome govorila u aprilu na godišnjoj press konferenciji koja je održana u također novom, najsavremenijem Bingovom logističko-distributivnom centru u Rajlovcu u Sarajevu. U izgradnju tog centra u Rajlovcu je uloženo 40 miliona KM, a za njegovu implementaciju odgovorni su domaći stručnjaci.

– Podaci iz prošle godine pokazuju našu opredijeljenost rastu i razvoju domaće privrede. U ovoj godini nastavljamo i dalje sa investicijama. Uz razvoj prodajne mreže, akvizicije tržišnih centara i jačanja domaće proizvodnje – kazala je tada direktorica Bingo Group.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo