Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Nova mega investicija Binga: Bh. div gradi objekat na čak 28.000 kvadrata kojim će zacementirati lidersku poziciju

Preporučeno

Gradnja ovog centra odranije je planirana. To je u aprilu ove godine najavila direktorica Binga Ljiljana Kunosić.

Najveća bh. kompanija Bingo usred je nove velike investicije. Bingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, tačnije u Privrednoj zoni Bosanska Poljana, piše BiznisInfo.ba.

Objekat će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 kvadratnih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Upravo se čita:  Poznata kompanija donijela odluku o zatvaranju proizvodnje u Sloveniji i preseljenju tvornice u BiH

Objekat će, kako se saznaje, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Inače, gradnja ovog centra odranije je planirana. To je u aprilu ove godine najavila direktorica Binga Ljiljana Kunosić.

– U ovoj godini planiramo početi izgradnju još većeg distributivnog savremenog centra u Tuzli – kazala je Kunosić, a kompanija je u međuvremenu prešla s riječi na djela, pa je izgradnja objekta počela i već dobro napreduje.

Upravo se čita:  Popularni proizvođač čokolada dobio rekordnu kaznu

Inače, Kunosić je o tome govorila u aprilu na godišnjoj press konferenciji koja je održana u također novom, najsavremenijem Bingovom logističko-distributivnom centru u Rajlovcu u Sarajevu. U izgradnju tog centra u Rajlovcu je uloženo 40 miliona KM, a za njegovu implementaciju odgovorni su domaći stručnjaci.

– Podaci iz prošle godine pokazuju našu opredijeljenost rastu i razvoju domaće privrede. U ovoj godini nastavljamo i dalje sa investicijama. Uz razvoj prodajne mreže, akvizicije tržišnih centara i jačanja domaće proizvodnje – kazala je tada direktorica Bingo Group.

Izdvajamo

Izdvajamo

BHRT danas gasi 15 emisija, iz FTV-a im se obratili pismom

Usljed krize javnih servisa Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas ukida 15 emisija iz svog programa, a neke emisije...

Još vijesti za vas