Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Novi pretresi u Općini Stari Grad: Ko je sada “meta”?

Preporučeno

Pripadnici Federalne uprave policije jutros opet pretresaju prostorije Općine Steri Grad Sarajevo, potvrđeno nam je iz izvora blikskih istrazi. Kako smo obaviješteni, radi se o nastavku akcije Start u kojoj su uhapšeni načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, sekretarka u Općini Alma Destanović, te Elmedin Karišik.

“Meta” današnjeg pretresa su, kako smno uspjeli saznati, pojedini pomoćnici i drugi službenici Općine, koji su, prema saznanjima Tužilaštva KS, koj4e vodi istragu u ovom slučaju, bili umiješani u Hadžibajrićeve “poslove”.

Upravo se čita:  “Sad ćeš vidjeti kada izađeš”: Amiru (25) istukli ispred tržnog centra zbog reda na kasi, a sve to gledala njena djeca

Podsjećamo, Hadžibajrić i ostali se sumnjiče za nezakonito izdavanje parking prostora u općini Stari Grad, a radi se o parkinzima na Trgu austrije, kod Doma Armije, i pijaca Telali.

Hadžibajrić i ostali se terete za pranje novca i ostala krivična djela iz oblasti korupcije.

Hadžibajrić je, podsjećamo, uhapšen 10. maja i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo