Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH: Zbog čega MUP RS-a pravi popis Oružanih snaga

Autor:Fena

Preporučeno

Za ovo ministarstvo je posebno simptomatično da je “ova aktivnost započela u jednoj općini u Podrinju u toku vikenda i da su tada kontaktirani samo pripadnici OSBiH iz reda bošnjačkog naroda”.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH) raspolaže podacima da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u proteklom periodu telefonski kontaktiralo pripadnike Oružanih snaga BiH (OSBiH) koji žive na teritoriji tog entiteta i tražilo od njih određene podatke, uz obrazloženje da su u postupku izrade službenih evidencija, potvrđeno je Feni u MOBiH-u.

Upravo se čita:  Smijenjena uprava BH Telecoma, Amel Kovačević novi generalni direktor

– S obzirom na to da je dosadašnja praksa bila da se ove i slične aktivnosti entitetskih MUP-ova provode slanjem zahtjeva prema Ministarstvu odbrane BiH, koje je tražene podatke ustupalo predmetnim institucijama, nejasno je zbog čega se pristupilo traženju podataka na ovaj način – pojašnjavaju iz MOBiH-a.

Za ovo ministarstvo je posebno simptomatično da je “ova aktivnost započela u jednoj općini u Podrinju u toku vikenda i da su tada kontaktirani samo pripadnici OSBiH iz reda bošnjačkog naroda”.

Upravo se čita:  Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

– Nakon naše reakcije to je prošireno na pripadnike OSBiH iz drugih naroda, na ostale općine, kao i na zaposlene drugih državnih institucija – navode iz MOBiH-a.

Kako nadalje navode, MOBiH je spomenuta saznanja uputio nadležnim državnim agencijama na dalje postupanje.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: ‘Poznata su njihova imena, a i saradnici’

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba. To...

Možda vas zanima i ovo