Srijeda, 17 srpnja, 2024

Otkrivene tajne: Znate li o čemu žene maštaju a da to niko ne zna?

Preporučeno

Nova anketa je otkrila da se jedna od pet žena upušta u dnevnu dozu nestašluka kako bi sebi malo popravila dan. Jedan od najslađih oblika “lošeg” ponašanja je lažni izgovor da zbog bolesti ne mogu taj dan da dođu na posao

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nekima se potajno sviđa otac njihovog partnera, a druge priznaju da u svom računaru imaju fotografiju zgodne zvijezde, a ne dečka ili muža. 15 posto od 2.000 ispitanih žena takođe je priznalo da dotjeruju svoje fotografije prije nego što ih objave onlajn da bi sakrile sve nepravilnosti.

17 posto žena ne govori istinu koliko su potrošile na novu odjeću ili torbu, a mnoge se prave da su to dobile na poklon. Istraživanje je naručila je kompanija Cadbury, u čijem oglasu za novi proizvod Crispello djevojka otkriva da mašta o ocu svog dečka. Anketa otkriva da gotovo 10 posto žena priznaje tu tajnu.

Gotovo svaka četvrta žena otkrila je da koketira ne bi li dobila popust, a treptaće očima i konobaru u kafiću i prodavcu automobila ne bi li dobila bolju uslugu.

Samo 18 posto žena kazalo je da nikad nisu napravile neki nestašluk, ali istraživanja su utvrdila da ti mali nestašluci smanjuju stres i daju osjećaj da su zdravije, srećnije i mlađe.

Anketa je pokazala da 59 posto onih koji prave nestašluke čine to kako bi se oslobodili stresa, dok ih 38 posto kaže da moraju da budu malo nevaljale da bi se lakše nosile s ekonomskom krizom, prenosi Tportal.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladić nema dobre vijesti ako su vam dosadile vreline: Ovo nije vrhunac ljeta!

Meteorolog Nedim Sladić je analizirao trenutne meteorološke prilike u Bosni i Hercegovini, nudeći uvid u buduće promjene i svoj...

Još vijesti za vas