Nedjelja, 25 veljače, 2024

Ovo su najlošiji dijelovi pilećeg mesa: Puni su bakterija, parazita i štetni za organizam

Preporučeno

Preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Piletina je jedna od najčešće korištenih vrsta mesa. Dostupna je, blagog okusa bez jakog mirisa, ali i pristupačne cijene.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranjivim tvarima, korisnim za zdravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobrim za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

Upravo se čita:  Redovno konzumiranje jabuka može doprinijeti poboljšanju opšteg zdravlja i blagostanja

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje. Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može sadržavati veliki broj bakterija.

Upravo se čita:  Kreće sezona mladog luka: Evo zašto bi ovu namirnicu trebali uvrstiti u vašu prehranu

Također, preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu, jer upravo u ovom dijelu pileta akumuliraju se sve štetne tvari koje životinja pojede tijekom svog života.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas