Petak, 24 svibnja, 2024

Prepali ste se da je kraj ljeta? Ne bojte se, u region stiže tropski preokret

Preporučeno

Ljeto nam se opet vraća! Ovosedmični pad temeprature od oko 20 stepeni u odnosu na prethodni period, donijelo nam je pravo jesenje vrijeme, ali i smrzavanje svima koji se nisu dobro obukli.

Trenutne temperature vazduha u regionu su od 22 stepana Celzijusa do 11 na nekim planinama. Na Bjelašnici je jutros izmjereno svega šest stepeni.

No, neće nas sivi, kišni dani moriti dugo jer će već provirivati sunce, a prognozira se i prestanak padavina.

Kako prognoziraju meteorolozi, sutra će biti delimično oblačno, s jutarnjom temepraturom od 16 do 27 stepeni, a slijedi i postepeni razvedravanje i prestanak padavina, dok će u srijedu jutarnja biti ista, a najviša dnevna za dva stepena viša, 29 stepeni, prenosi Blic.

Potom se u četvrtak podiže i jutarnja, prema prognozi iznosit će 18, a dnevna 30 stepeni Celzijusovih, dok će u petak biti slično: 19 stepeni jutarnja, a 30 najviša dnevna.

U subotu, prvi dan vikenda slobodno možete u prirodu jer će jutarnja temparatura biti 20, a najviša dnevna čak 31 stepen. Dakle, od danas do subote temepratura vazduha će porasti za devet stepeni.

– Od srijede nam se vraća ljeto tako da ćemo od polovine sedmice imati temeprature oko 30 stepeni. Subota bi trebalo da bude tropski topao dan, s temepraturama od 30 do 35 stepeni, javljaju meteorolozi.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas