Nedjelja, 24 rujna, 2023

Problematična porodica iz Bosne i Hercegovine: Sin (22) prijavio oca (50) da ga maltretira i prisiljava na rad

Preporučeno

Prijavljeni, koji ima 50 godina, već duže vrijeme živi u Klagenfurtu. Pored toga što je maltretirao sina, on mu je davao i lažna obećanja, a sve kako bi ga prisilio da nastavi porodični posao – prenose austrijski mediji.

Mladić, star 22 godine, prijavio je austrijskoj policiji svog oca jer ga je, prema njegovim tvrdnjama godinama maltretirao i prisiljavao na rad u svojoj firmi.

Upravo se čita:  Oglasila se majka Azra kojoj su oduzeli djecu u Švedskoj: "Socijalna služba je došla i pitala me hoće li mi djecu oduzeti milom ili silom"

Riječ je o porodici iz BiH, koja godinama živi u austrijskom gradu Klagenfurtu.Nakon što je počeo da prijeti i njegovoj djevojci, mladić nije imao drugog izbora nego da ga prijavi.

Otac se sumnjiči da je nekoliko godina tjerao sina da radi u firmi, ponekad uz kontinuiranu upotrebu nasilja, opasnih prijetnji i lažnih obećanja, navodi policija.

Upravo se čita:  Almir u ratu otišao u Švedsku i postigao ogroman uspjeh: Nije zaboravio na svoje korijene i to prenosi mlađim naraštajima

“Navodno je koristio nasilje, prijetnje i zastrašivanje. Prijavljeni, koji ima 50 godina, već duže vrijeme živi u Klagenfurtu. Pored toga što je maltretirao sina, on mu je davao i lažna obećanja, a sve kako bi ga prisilio da nastavi porodični posao”” prenose austrijski mediji.

Kako stoji u saopštenju policije, ovaj državljanin BiH je nakon prijetnji sinu, počeo da prijeti i njegovoj 24-godišnjoj djevojci, jer je želio da ih razdvoji. Navodno je čak prijetio i da će je ubiti. Upravo zbog ovih prijetnji odlučili su da se obrate policiji, piše kaernten.orf.at

Upravo se čita:  Almir u ratu otišao u Švedsku i postigao ogroman uspjeh: Nije zaboravio na svoje korijene i to prenosi mlađim naraštajima

Protiv oca je izrečena mjera zabrane pristupa.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo