Srijeda, 28 veljače, 2024

Severinin govor na Jahorini: “Je… ih proceduralne greške! Vi žene iz BiH…”

Autor:Redakcija

Preporučeno

Pjevačica je sinoć održala koncert na Jahorini, gdje je održala i kratki govor u vezi s njenim slučajem, ali imala je poruku i za druge žene i muškarce. Zbog pjesme "Rođeno moje", potpuno se slomila na sceni. Tu pjesmu je posvetila sinu Aleksandru kada je prvi put izgubila starateljstvo nad sinom.

Pjevačica Severina Vučković 11 godina se bori za starateljstvo nad sinom kojeg je rodila kada je bila u vezi sa srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem. Sada je Vrhovni sud Hrvatske ukinuo odluku prema kojoj je Severina dijelila skrbništvo nad sinom s Popovićem. Sud je presudu poništio zbog, kako je naglasila Severina, proceduralne greške.

Posljedica te odluke je da Severina gubi zajedničko skrbništvo nad djetetom sve do okončanja ponovljenog postupka.

Pjevačica je sinoć održala koncert na Jahorini, gdje je održala i kratki govor u vezi s njenim slučajem, ali imala je poruku i za druge žene i muškarce. Zbog pjesme “Rođeno moje”, potpuno se slomila na sceni. Tu pjesmu je posvetila sinu Aleksandru kada je prvi put izgubila starateljstvo nad sinom.

Naime, vještaci se nisu pojavili na sudu, pravdajući svoje izostanke bolešću i nesposobnošću za prisustvovanje na raspravi, pa je sud prihvatio njihov pisani izvještaj. No Vrhovni sud je zaključio da su vještaci morali biti usmeno ispitani i da se radi o bitnoj povredi postupka te je poništio drugostepenu presudu. Posljedica te odluke je da Severina gubi zajedničko skrbništvo nad djetetom sve do okončanja ponovljenog postupka.

– Je… ih proceduralne greške – rekla je na kraju govora, gdje je spomenula i neke slučajeve žena iz Bosne i Hercegovine koje se susreću sa sličnim problemima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas