Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Šta muškarci zamjeraju ženama, a žene to uporno rade i dalje?

Preporučeno

Muškarce zamaraju predetaljne priče, također ne vole žene koje glume da su nešto što nisu

muskarac i zenaIako dosta puta znamo šta muškarce smeta kod nas, ponekad se pravimo da to nije tako i nastavljamo po svome. Znaš na šta mislimo?

1. Predetaljne priče

Nalazite se i on pita kako ti je prošao dan, a potom krene monolog pored kojeg Ilijada i Odiseja izgledaju kao haiku. Nije da muškarce ne zanima šta im njihova cura ima za reći, samo ne vole slušati predetaljne priče.

2. Šoping

Koliko god oni puta rekli da im je muka ići s nama po trgovinama i da bi radije kopali tunele, mi ćemo se i dalje duriti svaki put kad neće htjeti ići s nama ili će nas požurivati pri peglanju kartica. Možda da razmislimo da šoping počnemo prakticirati samo kao kaznu za nešto?

3. Hiperosjećajnost

Iako su im samostalne žene jako privlačne, muškarci vole znati da su oni ti koji nose hlače u vezi. Vole osjetiti potrebu da su potrebni ženama kao zaštitnici, no samo ako nije u pitanju pretjerivanje. Preosjećajne žene, koje stalno treba tješiti i tetošiti, jednostavno su im nešto s čime se ne znaju i ne žele nositi.

4. Kritiziranje drugih

Komplimente dajemo rijetko, ali zato kritike…Muškarcima tako ostavljamo dojam da smo vrlo nesigurne, iako ponekad kritiziramo tek toliko da nešto kažemo. Posebno ne vole ako kritiziramo njih, njihove prijatelje ili članove porodice.

5. Ljubomora

I tu mislimo na one nenormalne ispade. Malo ljubomore nikome ne škodi. Dapače, ona je poželjna. Ali naglašavamo, m-a-l-o.

6. Glumatanje

Žene griješe u tome da se uvijek moraju pokazati u najboljem svjetlu pred muškarcem i glumiti nešto što nisu. Posebno kada glume velike frajerice. Možda smo to trebali staviti pod broj jedan?

(Index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas