Petak, 12 travnja, 2024

“Razvela sam se od balkanskog snoba koji me je tretirao kao sluškinju”: Kaže da se udala za Nijemca i osjetila nevjerovatnu razliku

Preporučeno

Njen primjer izazvao je lavinu komentara. I dok su se mnoge žene složile da Balkanci umiju da budu vrlo nezgodni, sa druge strane je bilo onih koji su ih i te kako branili.

Na popularnom forumu “Ispovesti” mogu se naći najrazličitije životne priče, a ljudi su slobodno da tamo podele i najdublju intimu, jer je sve anonimno. Kada se pokrenula tema kakvi su Balkanci muškarci, jedna dama iz Srbija otkrila da se razvela baš od jednog, jer više nije mogla da trpe ugnjetavanje od svog supruga.

– Kad sam se razvela od balkanskog snoba koji me tretirao kao sluškinju i svoje vlasništvo. Sad imam Švabu pored sebe koji u onome što se kod nas na Balkanu smatra običnim ručkom vidi specijalitete koje je on imao prilike jesti samo u restoranima. Drži me ko malo vode na dlanu – napisala je žena iz naših krajeva opisavši kakav joj je bio prvi brak, a kakav joj je sada ovaj drugi sa strancem.

Njen primjer izazvao je lavinu komentara. I dok su se mnoge žene složile da Balkanci umiju da budu vrlo nezgodni, sa druge strane je bilo onih koji su ih i te kako branili.

– Drago mi je zbog tebe. Ali, evo i ja sam udata za čovjeka iz Srbije i živim sasvim normalno. Poštujemo se i podržavamo u svemu. Tu smo jedno za drugo i kada je loše. Dobro se slažem i sa svekrvom i sa svekrvom. Dijelimo kućne poslove, ali ne striktno. Vidim da je to kao rijetka pojava, pa krive ljude Balkana. Ali, eto ima i ovde normalnih – glasio je komentar jedne dame.

Međutim, još jedna gospođa je imala vrlo neprijatno iskustvo.

– Bila sam udata 15 godina za čovjeka koji je važio sa velikog gospodina u Beogradu. To sam i ja mislila, dok nismo započeli zajednički život. A onda je pokazao pravo lice. Naređivao mi je šta da radim, apsolutna nije htio da mi pomaže oko kućnih poslova, a podrazumjevalo se da i oko djece sve sama radim. Prodisala sam od kako sam se razvela – istakla je.

Kakav je vaš stav, dame, po pitanju Balkanaca?

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ambasada SAD: Dodik griješi ako misli da će Amerika stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...

Još vijesti za vas