Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Ostavio djevojku kao tinejdžer pa je oženio 30 godina kasnije!

Preporučeno

Mendi nikada nije zaboravila svoju tinejdžersku ljubav. Štaviše, 30 godina kasnije odlučila je da ga potraži na Fejsbuku. Sada pripremaju svadbu. Mendi Asfort (48) i Beri Moat (50) kao tinejdžeri su se zabavljali nedjelju dana, a njihova kratka veza je prekinuta nakon što je Beri odlučio da se ne pojavi na sastanku, bez ikakvog objašnjenja.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Mendi ga nikada nije zaboravila. Štaviše 30 godina kasnije odlučila je da ga potraži na Fejsbuku. Sada pripremaju svadbu.

Ljeto 1982. godine Mendi i Beri pamte kao najvažnije u svojim životima. Tada su se upoznali na odmoru i bili nerazdvojni nedjelju dana, ali po povratku u rodni Roterdam, Beri je odlučio da okonča ljetnju romansu.

Jednostavno se nije pojavio na autobuskoj stanici u dogovoreno vrijeme, što je slomilo srce tada 17-godišnjoj Britanki. Nije imao njenu adresu ni telefon, pa nije mogao da je kontaktira čak i da je to htio.

“Nakon predivnih nedjelju dana koje smo proveli zajedno, ispratio me je i dogovorili smo se da se nađemo na stanici sedam dana kasnije. Čekala sam ga puna dva sata, ali nije se pojavio. Srce mi je bilo slomljeno”, kaže Mendi. Iako je bila povrijeđena, ona je tokom narednih godinu dana pokušavala da nađe Berija, ali bezuspješno.

profimedia-0178824944

“Mjeseci su se pretvorili u godine, a on je uvijek bio u mojim mislima. Tražila sam ga mnogo puta, ali uvijek sam završavala u ćorsokaku”, kaže ona.

Trideset godina od početka potrage, Britanka je konačno uspjela da pronađe svoju ljubav iz mladosti, i to putem Fejsbuka. Beri je prihvatio njen zahtjev za prijateljstvo, misleći da je zainteresovana za njegov biznis sa opremom za pecanje.

“Poslala mi je poruku i tako smo počeli da se dopisujemo. Vrlo brzo smo se uklopili i shvatili da želimo da budemo zajedno. I dalje ne mogu da se sjetim zašto se nisam pojavio na tom sastanku”, kaže Beri Moat. Mandy kaže da njenoj sreći nije bilo kraja kada je na Fejsbuku prepoznala lice svog bivšeg dečka.

“Sastanak sa njim nakon 30 godina je najstrašnija stvar koju sam ikad uradila”, dodaje ona.

Par se vjerio 18 mjeseci nakon prvog onlajn kontakta, a svadba je zakazana za ljeto iduće godine. Mendi, koja ima petoro djece iz prethodnog braka, zaključuje:

“Naša priča pokazuje da nikada nije kasno za pronalaženje prave ljubavi.”

(RTRS)

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas