Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Zašto su lijepe žene same? Zbog čega mnoge zanosne ljepotice nemaju muškarca pored sebe?

Preporučeno

Istraživanja pokazuju da je sve više usamljenih žena, koje imaju i ljepotu, stil, karijeru, ali iz nekog razloga ne uspijevaju da privuku pažnju jačeg pola, već samo poglede, uzdahe, osmijehe, komplimente i tu se priča prekida.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Francuski stručnjaci objašnjavaju da problem upravo i leži u “skockanoj” dami, jer rezultati istraživanja pokazuju da muškarci više ne nasjedaju na štikle, frizuru, odjeću, šminku, čulo vida im je “prezasićeno” super sređenim ljepoticama koje viđaju svaki dan u magazinima, na TV-u, na ulicama, pa su počeli više pažnje da obraćaju na skrivenu ljepotu, šarm, ženstvenost, pogled, ljupkost…

Psiholozi iz Pariza u istraživanju su pitali studente: Šta kod žena osvaja muškarce?

Mladići su nabrajali mnoštvo osobina, a ljepota se našla na četvrtom mjestu, dok na frizuru i stil odijevanja gotovo ne obraćaju pažnju. Djevojke su, naprotiv, bile ubjeđene da je muškarcima apsolutno najvažnije kako izgleda devojka, a odmah potom i kakva joj je kosa, odjeća, parfem…

Očigledan raskol u odgovorima je upravo dokaz zašto ljepotice samuju, tvrde stručnjaci.

Mnogi muškarci se žale i na to da su žene postale hladne i odbojne, “streljaju” ih pogledom umesto da ih miluju, pa brzo odustanu od toga da im priđu.

Kada to i učine, često se pokaju kada čuju drzak ton već prilikom upoznavanja. Mnoge žene neverbalnim govorom jasno šalju poruku da im muškarac nije potreban. S druge strane, vremenom i ljepotice postanu “očajne”, jer udvarača nema ni na vidiku kako godine prolaze.

Američki psihoterapeuti tvrde da većina žena nije svjesna svog izraza lica i utiska koji ona ostavlja na muškarce. Jači pol ne gleda nijansu karmina, ni najnoviju maskaru koja nevjerovatno naglašava trepavice, ali uočava mrštenje i “kiselu” grimasu. Takav izraz je tipičan za ljepotice, čak i dok idu ulicom besprijekorno dotjerane, nesvjesno upućuju drčne poglede, poput manekenki na modnoj pisti i odbijaju udvarače, jer ne djeluju ženstveno već ratoborno.

Čekajući imaginarnog, idealnog princa na bijelom konju, žena često ostaje slijepa na ljubav koju joj nudi neko “običan”, jer nije svjesna da bi upravo sa njim mogla da doživi prelijepu bajku.

(24sata.rs)

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68 suzdržanih. Rezolucijom se...

Još vijesti za vas