Srijeda, 28 veljače, 2024

Šta nose izmjene Zakona o PDV-u: Olakšice za više od 6.200 obveznika?

Preporučeno

Ukoliko Dom naroda PSBiH usvoji izmjene navedenog Zakona, Amidžić je podsjetio da će javni prihodi biti smanjeni za 25 miliona KM.

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić očekuje da će Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojiti izmjene Zakona o PDV-u, kojim će “prag” za ulazak u sistem PDV-a biti povišen sa 50.000 na 100.000 KM, čime će više od 6.200 obveznika imati olakšicu.

-Najvažnije inicijative dostavili su stručnjaci i oni na koje se direktno odnose izmjene navedenog zakona – kazao je Amidžić danas novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Upravo se čita:  Sve gora situacija: Smanjena prodaja peleta i drugih vrsta ogreva, moguć talas otkaza

Ukoliko Dom naroda PSBiH usvoji izmjene navedenog Zakona, Amidžić je podsjetio da će javni prihodi biti smanjeni za 25 miliona KM.

-Od usvajanja zakona potrebno je osam dana da stupi na snagu. Nakon toga za sve ostale procedure zadužena je Uprava za indirektno oporezivanje BiH, odnosno preregistraciju obveznika za šta će biti potrebno 30 dana – naveo je on.

Upravo se čita:  U FBiH bi uskoro trebala krenuti proizvodnja borbenih vozila

Direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske Jovica Bratić ocijenio je da je za zanatlije veoma važno što će biti povišen prag za ulazak u sistem PDV-a, naglasivši da to znači da će imati više prostora za rad.

Dom naroda PSBiH sutra bi trebalo da razmatra izmjene Zakona o PDV-u, javljaju mediji u RS-u.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas