Subota, 10 lipnja, 2023

Što odmah trebate izbaciti iz kozmetičke torbice

Nemojte propustiti

Početak godine pravi je trenutak da malo zavirite u svoju kozmetičku torbicu i riješite se nepotrebnih stvari jer neke mogu biti opasne za zdravlje, a druge više uopće nisu in.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

1. Sve bez zaštite ide u smeće

Bez obzira na to koliko obožavate svoj omiljeni ruž ili rumenilo, nema li poklopac, mora ići u smeće, piše Total Beauty. Kozmetički kemičari i dermatolozi ističu da će nepokrivena šminka vrvjeti bakterijama, što je opasno za kožu.

2. Prekrivanje nedostatka

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

Jedan od novih zakona ljepote je savršeno nesavršeni izgled. To znači da koža mora biti lijepa i svježa, ali ne lažno opterećena jakim podlogama i teškim puderima. Njih se riješite i kupite tonirane hidratantne ili BB kreme za lice koje će vam dati prozračnost i vedrinu.

3. Ekstenzije za kosu

Ako baš niste Viktorijina anđelica koja šeće pistom, nije vam prijeko potrebna umjetna duga kosa. Stoga se slobodno riješite ofucanih ekstenzija jer je u 2013. moderna kraća kosa. Stilistica Janine Jarmon kaže da je in kratka kosa i kosa do srednje duljine prirodnih nijansi.

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

4. Naljepnice za nokte

Ima ih u svim varijantama i bojama, ali s vremenom se sasuše i lako se odljepljuju ako nisu profesionalno stavljene. Stoga nemojte riskirati sa starim naljepnicama koje imate kod kuće i radije nabavite nove.

5. Stara maskara

Nakon prvog otvaranja, maskara se ne smije upotrebljavati dulje od tri mjeseca. Sada samo razmislite prije koliko ste vremena kupili svoju maskaru i bacite je ako je prošlo tri mjeseca. Maskara s isteklim rokom trajanja opasna je jer može uzrokovati očne infekcije.

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

6. Promijenjen proizvod

Sve što je na neki način promijenilo boju ili izgled ne smije se upotrebljavati. Proizvođači znaju koristiti razne trikove i stavljati sastojke zbog kojih će proizvod izgledati dobro i nakon roka trajanja, pa baš zato treba biti na oprezu.

(Tportal.hr)

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo