Srijeda, 28 veljače, 2024

Tehnologije za nadzor gol linije na SP 2014.

Preporučeno

Upravno tijelo krovne svjetske fudbalske asocijacije, FIFA-e, je potvrdilo je da će se na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu koristiti tehnologija za praćenje gol linija.

lopta-golTo znači da će za, eventualni, sporni prelazak ili ne prelazak lopte preko gol liniji biti zadužena sofisticirana tehnologija koja će sudijama pomagati u donošenju ispravnih odluka.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Dva sistema, Hawkeye and GoalRef, koji su dosad licencirani od strane FIFA-e i zadovoljili su sve normative kojima su podvrgnuti tokom prošlogodišnjeg Svjetskom klupskog prvenstva u Japanu gdje su bili testirani zvanično po prvi put.

“Nakon uspješno apsolviranih testova GLT (Goal line Tehnology) na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu u decembru 2012., FIFA je odlučila da će GLT koristiti i na Kupu Konfederacija 2013. ali i Svjetskom prvesntvu 2014. u Brazilu”, stoji u saopštenju FIFA-e.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

“Cilj je da se GLT koristi kao podrška sudijama, kako bi se umanji procenat mogućih greški, te kako bi bilo što manje oštećenih nekim spornim odlukama kakve su se dešavale u prošlosti”, kaže se u nastavku saopštenja krovne svjetske fudbalske asocijacije.

(SCsport)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas