Srijeda, 19 lipnja, 2024

Teško mu palo: Na čemu je insistirao Salihamidžić nakon što je saznao za otkaz u Bayernu?

Preporučeno

Popularni Braco danas je u poruci na društvenim mrežama poručio da odlazi teška srca, ali da poštuje odluku kluba

Bayern je uoči posljednjeg kola sezone odlučio smijeniti izvršnog direktora kluba Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Javnost i igrači o svemu su upoznati nakon utakmice u Kelnu gdje je Bayern zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund stigao do naslova prvaka Njemačke.

Kahn i Salihamidžić potpuno su drugačije shvatili otkazivanje ugovora o radu u bavarskom gigantu. Salihadmidžić je bio u Kelnu, dok je Kahnu, objavio je to Bild, zabranjen dolazak.

Upravo se čita:  Ramos više nije član Seville, karijeru nastavlja izvan Evrope

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer na današnjoj konferenciji za medije kazao da su čelnici kluba još u četvrtak razgovarali s Kahnnom i obavijestili ga o odluci.

– Tada smo dogovorili da ćemo ponovo razgovarati u petak, rekli smo mu da razmisli o situaciji i da je naša želja da se sporazumno rastanemo – ispričao je Hainer.

– No, Kahn se nije javio pa je nadzorni odbor u petak smijenio Kahna s njegove pozicije i zbog toga nije putovao u Keln – dodao je on.

Upravo se čita:  Ramos više nije član Seville, karijeru nastavlja izvan Evrope

I Salihamidžić je za odlazak saznao u četvrtak, ali je, prema Hainerovim riječima, insistirao da putuje u Keln i obavijesti ekipu, koja o smjenama nije bila upoznata do kraja utakmice.

– Sportskom direktoru morate dati priliku da se lično oprosti od igrača, a primjer Salihadmižića pokazao je kako to može funkcionirati – poručio je predsjednik Bayerna.

Upravo se čita:  Ramos više nije član Seville, karijeru nastavlja izvan Evrope

Popularni Braco danas je u poruci na društvenim mrežama poručio da odlazi teška srca, ali da poštuje odluku kluba i da Bayernu želi sve najbolje u budućnosti.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas