Petak, 1 prosinca, 2023

U velikom stilu: BiH uknjižila jubilarni stoti poraz

Autor:Faktor.ba

Vrijedi istaknuti da je najveći uspjeh Zmajeva plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine. BiH nikada nije igrala na Evropskom prvenstvu.

Preporučeno

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 259. utakmici u svojoj historiji uknjižila je jubilarni stoti poraz.

Zmajevi su do poraza broj 100 stigli u “velikom stilu”, s obzirom na to da je Portugal protutnjao Zenicom slavivši 5:0. Blamaža je to kakvu BiH ne pamti od 1998. godine i poraza od Argentine identičnim rezultatom u prijateljskoj utakmici.

Od 259 utakmica koje je odigrala BiH, 177 je bilo zvaničnih, a 82 prijateljske.

Upravo se čita:  Ukrajinski portal objavio skandaloznu priču: "Samo Džeko igra normalno, a ostali igrači plaćaju do 20.000 eura za nastup u reprezentaciji"

BiH je do sada igrala s ukupno 76 selekcija. Nacionalni tim BiH ima 102 pobjede i 57 remija. Reprezentacija BiH postigla je 372, a primila 353 pogotka.

Vrijedi istaknuti da je najveći uspjeh Zmajeva plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine. BiH nikada nije igrala na Evropskom prvenstvu. U aktuelnom kvalifikacionom ciklusu BiH je ostala bez šansi da se domogne EURO-a, a jedina šansa je baraž u martu naredne godine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo