Srijeda, 22 svibnja, 2024

Ukradena harmonika Šabana Šaulića

Preporučeno

- Vlasnik servisa je imao veliki dug, osoba kojoj je bio dužan došao je da naplati kako zna i umije. Pošto gazda nije imao novac, pokupio mu je sve harominke iz servisa među kojima je bila i Šabanova.

Šaban Šaulić je preminuo prije četiri godine, a osim brojnih hitova iza njega je ostala i bitna zaostavština. Između ostalog, tu je i mnogo muzičkih instrumenata, a jednu vrijednu harmoniku Šaulićeva supruga Gordana poklonila je njegovom prijatelju, harmonikašu Vojkanu Doktoru.

On je nedavno odnio na popravku u servis muzičkih instrumentara u Beču gde je ukradena.

– Doktor, tako ga svi zovu zbog maestralnog sviranja harmonike, bio je sretan i počastvovan što je dobio instrument koji je pripadao Šabanu. On je imao skoro sve instrumente iako nije svirao. Goca je znala koliko je Šaban cijenio Vojkana, te je odlučila da mu preda harominku koju je njen suprug obožavao. Njih dvojica su godinama radili zajedno. Najviše je i volio kada na tezgama Doktor svira dok on pjeva – priča izvor.

Vojkan je bez poklona ostao kada je u Beču odnio harmoniku na popravku.

– Vlasnik servisa je imao veliki dug, osoba kojoj je bio dužan došao je da naplati kako zna i umije. Pošto gazda nije imao novac, pokupio mu je sve harominke iz servisa među kojima je bila i Šabanova. Kada je Vojkan došao po svoj instrument u predviđenom roku, rečeno mu je da je sve ukradeno. Ostao je šokiran. Nije znao šta ga je snašlo. Zaista je poludio, jer je ova haromonika za njega nešto najvrijednije što ima. Ne zna šta Goci da kaže koja mu je od srca dala harmoniku i stalno misli na to kako da je vrati – priča izvor.

Estradni menadžer Zvonko Grujić se čak ponudio da otplati dio duga.

– Tačno znam o čemu se radi. Ta harmonika je za Doktora veoma vrijedan poklon. Ja sam spreman da otplatim dio duga u vrijednosti te harmonike i da se Vojkanu vrati instrument. To je neprocjenjiva uspomena – rekao je estradni menadžer.

Potom se osvrnuo i na Vojkanov talenat.

– Vrhunski svira i među je tri – četiri najbolja haromnikaša na Balkanu. Osim toga, Šaban ga je mnogo volio. Najviše je volio kada ga on prati na harmonici. Tempirali su da rade zajedno – završava menadžer Grujić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas