Srijeda, 28 veljače, 2024

Ukrajinski portal objavio skandaloznu priču: “Samo Džeko igra normalno, a ostali igrači plaćaju do 20.000 eura za nastup u reprezentaciji”

Preporučeno

"Samo Džeko igra normalno u reprezentaciji, a ostali igrači trebaju platiti (do 20.000 eura) za učešće u mečevima i misle da ako su platili ne moraju raditi ništa drugo."

Nakon što je Bosna i Hercegovina za rivala dobila reprezentaciju Ukrajine pojedini mediji u toj zemlji su lansirali skandaloznu priču i tiče se podmičivanja kada je u pitanju dobijanje poziva za igranje u bh. nacionalnom timu.

Ukrajinski portal Sport je u eter pustio priču koja se odnosi na šokantne tvrdnje poljskog novinara Piotra Slonke i tiču se fudbalske reprezentacije BiH, prenosi SportSport.

Slonka je iznio teoriju prema kojoj samo Edin Džeko normalnim tokom dobija poziv, dok ostali igrači trebaju za to platiti. Čak je i spomenuo cifru od 20-ak hiljada eura.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

“Gledao sam grupu Slovačke u kvalifikacijama za Euro. Bosna je veoma slab tim. Pričao sam s jednim od bosanskih igrača, oni su u velikoj krizi”, rekao je Slonka na svom Telegram kanalu.

“Samo Džeko igra normalno u reprezentaciji, a ostali igrači trebaju platiti (do 20.000 eura) za učešće u mečevima i misle da ako su platili ne moraju raditi ništa drugo.”

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Ova tvrdnja se u najmanju ruku može okarakterisati kao skandalozna bez obzira što glasine o plaćanju za pozive kruže od samog osnivanja reprezentacije.

Na stranu što rezultati nisu u skladu s očekivanjima, Bosna i Hercegovina u svojim redovima ima nekih od vrhunskih igrača kao što su Sead Kolašinac, Amar Dedić i Rade Krunić pa teorija da igrači takvog kalibra plaćaju za igranje baš i ne pije vode.

Inače, ova vijest se u ukrajinskim medijima pojavila neposredno nakon što je žrijebom odlučeno da će polufinale baraža za Evropsko prvenstvo igrati BiH i Ukrajina. Duel je na programu 21. marta, a domaćin je bh. nacionalni tim.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Ove dvije selekcije su prethodno igrale u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo u Kataru kada su bili uspješniji Ukrajinci. Nakon 1:1 u Lvivu, na Bilinom polju su odnijeli trijumf 0:2 te otišli u play-off gdje ih je zaustavio Vels.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas