Četvrtak, 29 veljače, 2024

Vaha više nije htio da šuti: Mnogi su razočarani u mene što nisam selektor BiH. Evo šta se desilo

Preporučeno

“Meni je bilo iznenađenje zbog Mehe Kodre, kojeg poznajem. Poslije prvog poraza da se smijeni čovjek. To sa moralne i ljudske strane nije prihvatljivo” – smatra Halilhodžić

Legendarni Vahid Halilhodžić, govorio je ponovo o razlozima zbog kojih nije preuzeo kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vaha Halilhodžić se pominjao kao rješenje na klupi “Zmajeva” nakon smjene Mehe Kodre, ali na kraju od toga nije bilo ništa, te je na klupu BiH sjeo Savo Milošević. Halilhodžić je za “Deutsche Welle” govorio o razlozima zbog kojih nije došlo do saradnje.

“Predsjednik Saveza je tražio susret sa mnom, da popijemo kafu, ali nije mogao da dođe, jer je shvatio po mojim izjavama da neće biti ništa. Bio sam decidan, da ne mogu u ovakvim uslovima da prihvatim vođstvo reprezentacije. Sva ta situacija u državi dosta utiče na ponašanje selektora. Za mene je bilo nemoguće da prihvatim tu funkciju, ne zbog finansija, jer bih ja to radio bez ikakve finansijske nadoknade. Žao mi je što su mnogi ljubitelji fudbala razočarani tim mojim potezom, ali drugačije nije moglo da bude” – rekao je Halilhodžić.

Govorio je i o smjeni Mehe Kodre.

“Meni je bilo iznenađenje zbog Mehe Kodre, kojeg poznajem. Poslije prvog poraza da se smijeni čovjek. To sa moralne i ljudske strane nije prihvatljivo” – smatra Halilhodžić, koji je upitan o najvećem problemu u reorezentaciji BiH:

“Malo pratim, nisam u mogućnosti da pratim svaki put. Ne poznajem dovoljno sve te igrače. Sama činjenica da postoji konfuzija zbog stanja u državi. Znamo šta se dešava, da neki ljudi na svaki način pokušavaju da razjedine narode. Sport je kohezivna snaga koja bi mogla tenzije da smiri. Da ljudima malo više pružimo zadovoljstvo” – kazao je Halilhodžić.

Vaha Halilhodžić je posljednji angažman imao u Maroku, koji je vodio od 2019. do 2022. godine i sa kojim je uspio da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je nakon toga dobio otkaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas