Srijeda, 21 veljače, 2024

Velika vijest: Počinje proizvodnja u najvećoj investiciji u BiH

Preporučeno

Krajem januara ove godine zvanično počinje proizvodnja u rudnicima u Varešu, potvrđeno je iz kompanije Adriatic Metals.

Podsjetimo da je riječ o jednoj od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, i svakako najvećoj u ovom trenutku. Kompanija Adriatic Metals BiH je do danas uložila gotovo 400 miliona KM u istraživanje, razvoj rudnika, izgradnju infrastrukture i postrojenja za preradu.

– Potvrđujemo da je kraj januara zvanično početak proizvodnih aktivnosti u našem postrojenju. Ovaj značajan korak označava početak procesa koji će se kontinuirano razvijati, s ciljem postizanja proizvodnje od 65.000 tona mjesečno – kazali su iz kompanije za BiznisInfo.ba.

Upravo se čita:  Ugasila se još jedna fabrika u RS, stotine radnika ostalo bez posla

Ova nova faza proizvodnje predstavlja važan trenutak za ovu kompaniju i lokalnu zajednicu. Paul Cronin, izvršni direktor Adriatic Metalsa je naglasio da će povećanje količine proizvodnje svakog dana doprinijeti jačanju pozicije kompanije na tržištu, stvarajući istovremeno nove prilike za rast i razvoj lokalne ekonomije.

Pored direktnog jačanja lokalne ekonomije kroz značajan priliv novca koji kompanija uplaćuje u javni budžet Zeničko-dobojskog kantona kroz poreze i doprinose, te koncesije, kompanija će nastojati da podrži lokalnu zajednicu i kroz razne društveno-korisne projekte. Prosperitetu zajednice doprinosimo i davanjem mogućnosti za doškolavanje, prekvalifikovanje te profesionalni razvoj građana.

Upravo se čita:  Ugasila se još jedna fabrika u RS, stotine radnika ostalo bez posla

– Što se tiče zaposlenih, trenutno imamo oko 300 zaposlenih, a očekujemo daljnji rast u budućnosti. Po trenutnoj procjeni, predviđamo rast broja uposlenika u procentu od oko 30% do kraja 2024. Pored trenutnih otvorenih radnih pozicija, nudimo i otvoreni konkurs za sve zainteresirane – kazali su nam iz Adriatic Metalsa.

Raduju se što će nastaviti da doprinose ekonomskom prosperitetu Vareša i čitave Bosne i Hercegovine, te duboko vjeruju u uspješan razvoj kompanije u saradnji s lokalnom zajednicom.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…”

Ne stišavaju se reakcije nakon objave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da je tokom boravka u Tatarstanu...

Još vijesti za vas