Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Xiaomi zauzeo 70 mjesto na listi 100 najvrijednijih globalnih brendova u 2021. godini

Nemojte propustiti

Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, danas je objavila da je zauzela 70. mjesto na listi Kantar BrandZ Top 100 najvrijednijih globalnih brendova 2021., što je za 11 mjesta bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu, sa vrijednošću brenda od 24,8 milijardi američkih dolara (rast od 50 procenata u odnosu na isti period prethodne godine).

2021. je takođe treća godina zaredom u kojoj je godišnja publikacija predstavila Xiaomi kao jednog od 100 najvrijednijih svjetskih brendova, što je dokaz misije kompanije Xiaomi da neumorno proizvodi nevjerovatne uređaje i nudi ih po fer cijenama kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu zahvaljujući inovativnoj tehnologiji.

Neumorno traganje kompanije Xiaomi za najsavremenijom tehnologijom i inovacijama čini osnovu razvoja i rasta kompanije. To takođe omogućava i povišenu izdržljivost, super brzo punjenje mobilnih uređaja i generalno bolje performanse proizvoda. Ove inovacije svjedoče o kontinuiranim naporima kompanije da istražuje i pomjera granice tehnoloških inovacija. U aprilu je ta posvećenost inovacijama prepoznata i od strane Boston Consulting Group (BCG) koja je izabrala kompaniju Xiaomi za jednu od „Najinovativnijih kompanija 2021“. Ovo je četvrti put da je Xiaomi na pomenutoj listi.

Xiaomi je također među prvih 5 brendova u kategoriji potrošačke tehnologije na listi top 100 najvrijednijih globalnih brendova zahvaljujući povjerenju i podršci od strane Mi fanova i korisnika iz cijelog svijeta. Kantar BrandZ usvaja vodeće parametre procjene brendova u industriji, zajedno sa istraživanjima najopsežnije svjetske studije o kapitalu brenda. Sve to ukupno čini nekih 4 miliona intervjua sa potrošačima, pokrivajući 18.500 brendova u 512 kategorija na 51 tržištu.

U martu je predstavljen novi, unaprijeđeni vizuelni identitet brenda, koji je spojio istočnu filozofiju sa „Alive“ konceptom dizajna. Cilj ovog novog brendiranja je da dodatno ojača snagu kompanije Xiaomi u premium segmentu tržišta, istovremeno podižući svijest o brendu među postojećom publikom kroz svoj novi dinamični logotip. Koncept Alive je razmišljanje kompanije Xiaomi i odgovor na prekretnicu u eri inteligentne međusobne povezanosti. Xiaomi ulazi u novu deceniju širenjem svog prisustva prema premium korisnicima, od tehnologije do umjetničkog segmenta, od online do offline prisustva i širom svijeta.

Prema Kantaru, top 100 najvrijednijih globalnih brendova je ove godine zabilježilo izuzetan rast vrijednosti od 42 procenta, u poređenju sa 6 procenata rasta prošle godine i 7 procenata u godini ranije. Ovaj porast je kao rezultat generisao dobitak koji je veći od 2 biliona američkih dolara u ukupnoj vrijednosti svih brendova u Global Top 100 i predstavlja ubrzanje rasta za najveće svjetske brendove, nakon COVID-19 pandemije.

 

 

Pročitajte još

Izdvajamo

Vlasnica frizerskog salona u očaju, nudi platu skoro 2.400 KM: “Ne mogu naći radnicu, radim 12 sati dnevno”

Dok ne dođu bolji dani, vlasnica će nastaviti raditi i 12 sati dnevno S nestašicom radnika u Hrvatskoj sve se...

Možda vas zanima i ovo