Nedjelja, 1 listopada, 2023

Za manje od mjesec dana: Žandarmerija RS-a, Despoti, Noćni vukovi i Marš na Drinu nadomak Sarajeva?

Preporučeno

Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

Pojedini mediji javljaju da bi se centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a sljedeće godine mogla održati u Istočnom Sarajevu

Centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a već nekoliko godina održava se u Banjoj Luci, a prema informacijama koje prenose pojedini mediji lokacija bi za sljedeći 9. januar mogla biti promijenjena.

Upravo se čita:  Banjaluka: Na ulicu izlazi policija, ljekari, radnici u javnoj upravi, pravosuđu

Kako javlja Istraga.ba zvaničnici Republike Srpske razmatraju mogućnost da centralnu manifestaciju obilježavanja dana RS iz Banja Luke prebace u Istočno Sarajevo.

Poznato je da se na proslavi “Dana RS-a” u defileu pojavljuju pripadnici Trećeg puka (RS) Oružanih snaga BiH, Žandarmerija RS-a. Na ovogodišnjoj proslavi pojavilo se i specijalno vojno vozilo Despot.

Pored nabrojanih učesnika, na obilježavanju neustavnog praznika redovno učestvuju i pripadnici ozloglašene proruske ekstremističke grupe Noćni vukovi. Marš na Drinu sastavna je numera obilježavanja “Dana RS-a” svake godine.

Upravo se čita:  Aida koju je ubio Mersud na radnom mjestu, samo nekoliko sati prije užasa objavila 'selfie' uz pjesmu: "Naša ljubav biće priča koju priča cijeli grad…"

Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo