Utorak, 27 veljače, 2024

Zbog rasta minimalca: Firma iz BiH otpustila sve radnike

Preporučeno

U svom dopisu Okružnom privrednom sudu u Prijedoru navode da je donesen zaključak da je nemoguće nastaviti pozitivno poslovanje pod novim uslovima.

Kompanija “Mila-Tekstil” iz Prijedora zbog “nerazumnog” rasta minimalne plate donijela je odluku o likvidaciji, a zaključno sa 20. januarom svim radnicima je prestao radni odnos.

Ova kompanija od Okružnog privrednog suda u Prijedoru zatražila je da im dodijeli likvidacionog upravnika, navodeći da ne mogu nastaviti pozitivno poslovati pod ovim uslovima, objavile su Nezavisne novine.

Upravo se čita:  U FBiH bi uskoro trebala krenuti proizvodnja borbenih vozila

“Smanjenje obima posla zbog stanja u svjetskoj ekonomiji , nerazumno povećanje obaveznog ličnog dohotka za radnike oko 40 posto u bruto iznosu od strane Vlade Republike Srpske, te negativno poslovanje u prošloj godini”, neki su od razloga za likvidacioni postupak koji su naveli u kompaniji “Mila-Tekstil”.

Dalje, u svom dopisu Okružnom privrednom sudu u Prijedoru navode da je donesen zaključak da je nemoguće nastaviti pozitivno poslovanje pod novim uslovima.

Upravo se čita:  Domaći mlinari snizili cijenu brašna u FBiH: Evo koliko sada košta vreća

“Naše društvo spada u niskoprofitabilnu granu privrede, radimo tzv. lohn poslove isključivo za strano tržište. Zapošljavamo priučenu radnu snagu i preko 80 posto prihoda ide za lične dohotke. Trenutno smo odjavili radnike sa 20. januarom 2024. godine prema kojima smo izmirili sve obaveze, lične dohotke i doprinose”, navedeno je dopisu kojim traže od Okružnog suda u Prijedoru da im u razumnom roku dodijeli likvidacionog upravnika.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas