Petak, 1 ožujka, 2024

Životna priča: Sejad Salihović zbog roditelja odbio preći u Bayern

Preporučeno

Vezista Hoffenheima Sejad Salihović prošao je kroz više problema u svojoj karijeri nego što mnogi prođu u životu. Sejad je uspio sve probleme prevazići i postati jedan od glavnih igrača njemačke ekipe Hoffenheima, piše Spox.com.

salihovicKoliko porodica znači Salihoviću, možda najbolje govori podatak da je ovaj Bosanac 2009. godine odbio prelazak u Bayern jer njegovi roditelji nisu bili za novu selidbu.

Salihović je 1992. godine bio prinuđen da napusti svoj dom, nakon raspada Jugoslavije, te je kao sedmogodišnje dijete sa porodicom izbjegao u prijestolnicu Njemačke.

Fudbal je bio jedan od njegovih hobija, s kojim je uspijevao zaboraviti težak život svoj porodice i sedam godina nakon što se počeo baviti fudbalom, pojavio se na Olympiastadionu u dresu Herthe.

“Borili smo da formiramo svoj život u Berlinu. Nismo imali ništa i živjeli smo u strahu da će nas Njemačka deportovati”, prisjeća se Salihović.

Nakon nekog vremena, preselio se iz Berlina u mirnu provinciju Baden-Württemberg, u redove Hoffenheima.

“Morao sam se skloniti iz Berlina”, priznaje Salihović, kojeg je u Hoffenheim doveo trener Ralf Rangnick.

Koliko porodica znači Salihoviću, možda najbolje govori podatak da je ovaj Bosanac 2009. godine odbio prelazak u Bayern jer njegovi roditelji nisu bili za novu selidbu.

“To nije bila lagana odluka, ali dobar sin uvijek sluša roditelje”, kaže Salihović.

Odlaskom Rangnicka i dolaskom Markusa Babbela u Hoffenheim, došla su teška vremena. Sejo je prebačen u rezervnu ekipu Hoffenheima, ali su se stvari brzo riješile.

Poslednja sezona bila je obilježena povredom koljena, ali i sa dva penala koja je postigao u Dortmundu s kojima je Hoffenheim izbjegao ispadanje iz Bundeslige.

Nema sumnje da Hoffenheim u Salihoviću ima beskompromisnog borca, kako na terenu, tako i van njega.

(Sport.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja...

Još vijesti za vas