Petak, 17 svibnja, 2024

Prijatelj Mirze Ganića: Bilo mu je žao što nije u prvim redovima i što je živ!

Preporučeno

U žestokoj borbi u blizini Alepa prije nekoliko dana je poginuo 19-godišnji Mirza Ganić iz Novog Pazara, a njegog prijatelj Ebu Malik es-Sandžaki objavio je fotografije njegovog tijela na Facebooku.

Mirza Ganić (Foto: Agencije)
Mirza Ganić (Foto: Agencije)

Prema tvrdnjama Ebu Malika, Mirza je iskrvario nakon što je ranjen u nogu.

“Ništa me ne pitajte. Mog Mirze više nema. Mnogo mi je teško”, rekla je majka Šadija Ganić za Blic.

“Mirzu je izuzetno nerviralo to što ga ne šalju u prve borbene redove. Pisao nam je da svoj život ne može još uvijek da preda Bogu i da zbog toga jako žali. Posebno je to naglašavao prije neki dan, kada se društvenim mrežama prenijela lažna vijest da je poginuo.

Upravo se čita:  Zabilježeno u Sarajevu: Bahati vozač želio da mu se majka i djeca sklone s trotoara kako bi mogao proći

Mirza je još tada napisao da mu je žao što je još živ i što još nije poginuo časno u svetom ratu. Pokušali smo da ga odgovorimo od svega toga, ali nije vrijedilo”, izjavio je Mirzin školski drug Enis Đemajili.

Đemjili kaže i da su ljudi iz Sirije, Mirzini saborci, javili kako je izgubio život.

Upravo se čita:  UIO BiH pronašla mašinu za punjenje cigareta u bivšem proizvodnom pogonu za obuću

“Svom zapovjedniku, tom nekom Emiru, rekao je prije dva dana da će ga dobro zapamtiti ako ga ne povede u akciju. Kada su pošli na front, Emir ga je vidio kako trči na neprijateljske linije.

On kaže da je borba bila strašna i da su se zbog toga u jednom trenutku razišli. Vijest da je Ganić poginuo u štab je donio Iračanin koji je Ganićevim saborcima pokazao gdje je mladić poginuo”, priča Đemjili za Blic.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

Bez obzira na to, Mirzina porodica i prijatelji sumnjaju da je bio opasan bombu koju je trebao aktivirati kad dođe do uporišta Assadovih snaga, ali u tome ga je spriječila granata, odnosno geler koji ga je pogodio u nogu.

Mirza se porodici posljednji put javio prije tri mjeseca.

(Source.ba)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla u 36 inspekcijskih nadzora na području Tuzlanskog kantona, zbog utvrđenih...

Još vijesti za vas