Subota, 11 svibnja, 2024

Čović: Za mjesec ću znati da li ću biti kandidat za člana Predsjedništva

Preporučeno

Draga Čović
Draga Čović

Sve se glasnije u javnosti špekulira imenima koja će se kandidirati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima u oktobru. Dragan Čović, lider HDZ-a u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi odlučiti Hrvtaska demokratska zajednica.

– I prije stranke moja obitelj će odlučivati o tome. Ja sam već rekao da ne vidim preveliki razlog da budem član Predsjedništva, jer sam već jednom bio, ali evo vrijeme u narednih mjesec dana će dati odgovor na to pitanje što se tiče Hrvata – kazao je Čović za NAP.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

Na upit novinara NAP-a kako gleda na izjave Slave Kukića koji je reako da će pobijediti Čovića na izborima lider HDZ-a se prvo nasmijao, a onda Kukića prozvao samozvanim političkim analitičarem.

– Nasmijao sam se i nek to bude odgovor na sve. Ne bih komentirao bilo koga pogotovu političke analitičare koji se sami proglase, pa nude sebe u ime države i naroda. Svako ima prigodu i do sada je imao. Izbori su nešto najlegalnije i najlegitimnije i svako ima pravo kandidirati se. Sve drugo su špekulacije. HDZ će sigurno imati svog predstavnika za člana Predsjedništva i uvjeren sam da će ovoga puta to i biti hrvatski član Predsjedništva – dodao je Čović.

Upravo se čita:  “Kakvu BiH on zamišlja”: Dodika naljutila izjava Scholza nakon susreta s Bećirovićem

On je dalje dodao kako je uvjere da se ožiljci koje su dobili zbog neprincipijelne politike stranaka koje su mislile podvaliti hrvastkom narodu su vraćene i toj stranci i svim građanima BiH

– To je došlo kao jedan posebna kazna i opomena i mislim da se s takvim eksperimentima dalje neće ići, bez obzira šta sebi neko umišljao, ali svakom od nas izbori su pravo mjesto da vidi legitimitet i svoje političke i ljudkse vrijednosti – dodao je Čović.

Izdvajamo

Izdvajamo

Bosanci i Hercegovci odlaze na rad u Hrvatsku, skoro 40.000 ih dobilo radnu dozvolu

Najveći broj dozvola za boravak i rad izdan je državljanima BiH (38.236), Srbije (24.028), Nepala (23.493), Indije (15.627), Sjeverne...

Još vijesti za vas