Utorak, 30 travnja, 2024

Vrijeme sutra: Pretežno oblačno, mogući pljuskovi

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 6; Kupres 16; Ivan Sedlo 18; Drvar i Sokolac 20; Livno i Trebinje 21; Bihać i Bugojno 22; Sarajevo 23; Bijeljina, Gradačac, Neum, Sanski Most, Stolac, Tuzla i Čapljina 24; Banja Luka, Mostar, Prijedor i Srebrenica 25; Doboj, Goražde i Zenica 26 °C.

Upravo se čita:  Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Sutra će jače naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine će se postepeno premještati sa zapada prema istoku. Više padavina se očekuje u Krajini prijepodne, a sredinom dana i poslijepodne u ostalim područjima će biti kiše i lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 24 °C.

Upravo se čita:  Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 17 °C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas