Četvrtak, 16 svibnja, 2024

Gorenje izdvojilo 250 hiljada eura za pomoć regionu: Od utorka u BiH akcija besplatnih popravki Gorenje kućanskih aparata

Preporučeno

gorenje

Odlukom Uprave Gorenje Grupacije bit će izdvojeno 250 hiljada eura za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

U BiH će biti donirana dva velika šlepera osnovnih kućanskih aparata najugroženijim kategorijama stanovništva.

Imajući u vidu da je situacija u poplavom pogođenim područjima još vanredna, Gorenje Commerce d.o.o. će na područjima gdje je došlo do povlačenja vode organizirati akciju popravka u poplavama oštećenih Gorenje aparata u naredne tri sedmice.

Upravo se čita:  Sarajlija Muhamed zna sedam jezika ali ne može pronaći posao u BiH: "Sve štela"

Također, na posebne se načine razmatra podrška partnerima širom BiH koji su, također, pretrpjeli značajne gubitke.

“GORENJE je kompanija koja među stanovništvom Bosne i Hercegovine decenijama uživa povjerenje i ugled i ovo je najmanje što možemo učiniti za one koji su preko noći ostali bez svojih domova”, rekao je Uroš Marolt, direktor Gorenje Commerce d.o.o. i izrazio spremnost da čim se za to stvore uslovi, počne sa distribucijom predviđene pomoći.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

“Riječ je o novim, originalno zapakovanim mašinama za pranje veša, frižiderima i električnim štednjacima koji su pod garancijom i u saradnji sa lokalnim organizacijama ćemo se pobrinuti da pomoć stigne u prave ruke”, poručio je Marolt.

U narednoj sedmici uslijedit će više informacija o akciji popravki Gorenje kućanskih aparata oštećenih u poplavama, dok serviseri napominju da je najvažnije aparate isključiti iz elektro-instalacija, očistiti, pustiti da se osuše, te potom pozvati servisere “Gorenja”, navodi se u saopćen ju.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla u 36 inspekcijskih nadzora na području Tuzlanskog kantona, zbog utvrđenih...

Još vijesti za vas