Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH, nije bilo kvoruma

Preporučeno

Arhiv
Arhiv

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je bila zakazana za danas odgođena je jer nije bilo kvoruma za punopravno odlučivanje.

Ministri su trebali razmatrati aktuelnu situaciju nakon poplava u Bosni i Hercegovini koje su se dogodile u maju te realizaciju zaključaka Vijeća ministara BiH u vezi s tim.

Ministri su trebali razmatrati i Izvještaj o radu Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih ili drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Na predloženom dnevnom redu bio je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Izvještaj o aktivnostima na rješavanju spora nastalog na Projektu “Međudržavni most Svilaj na autocesti na Koridoru 5C” i Plan narednih aktivnosti bila je jedna od tačaka dnevnog reda danas odgođene sjednice Vijeća ministara BiH u Sarajevu.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

Ova sjednica Vijeća ministara BiH trebala bi biti održana 25. juna.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas