Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Sotonističke sekte vrbuju djecu u Srbiji i BiH: Kad jednom uđu, teško je izaći!

Preporučeno

crna-ruza02U Srbiji djeluje 150 sekti u čijem radu sudjeluje oko 200 hiljada ljudi. Od 20 najmasovnijih svjetskih sekti, u Srbiji ih je prisutno čak 15, a primarna meta su im djeca.

Putem interneta, besplatnih tečajeva stranih jezika, putovanja u inostranstvo i akcija navodno humanitarnih organizacija vrbuju mlade ljude stare od 12 do 20 godina u Srbiji, ali i u BiH, piše Dnevni avaz.

Mladić čija je sestra u jednom trenutku promijenila ponašanje za pomoć se obratio privatnom detektivu Stevanu Đokiću. U sobi djevojke Đokić je pronašao njezin dnevnik i doznao da su je novi prijatelji pozvali na “Crnu misu”.

Upravo se čita:  Nije uplatio novčanu kaznu ni nakon opomene: Sud Fikretu plijeni 200.000 maraka!

Roditeljima je objasnio da je njihova kći sljedbenik jedne od najopasnijih sotonističkih sekti “Crna ruža”. Dok je Đokićev tim pratio djevojku, njezini roditelji dogovorili su s rodbinom iz Crne Gore da se na neko vrijeme presele kod njih.

Kako je djevojka postala sljedbenih sekte na nagovor tadašnjeg dečka, detektiv je prikupio dovoljno informacija o njemu te poslao svoju detektivku da ga zavede.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti

Među ostalim, namjestili su spoj detektivke i dečka tako da ga vidi njegova djevojka koja je bijesna odjurila kući, a situacija je bila dovoljna da je majka nagovori na odlazak u Crnu Goru.

Djevojka se odselila, a Đokićev tim mladiću je nastavio slati poruke u njezino ime kako ga više ne želi vidjeti. Nakon tri mjeseca provedena kod obitelji djevojka se vratila na pravi put i zaboravila sektu i dečka.

Inače, tokom prvih mjesec dana odsustva obitelji, susjedi su pred njihovom kućom pronalazili mrtve životinje i svijeće.

Upravo se čita:  Žandarmerija MUP-a RS čuva prostor oko Memorijalnog centra Potočari, pripadnici DKPT unutrašnjost kompleksa

“Crna ruža” je jedna od najagresivnijih sekti koje djeluju u Srbiji. Đokić je za “Alo” objasnio kako mladi s vremenom postanu ovisni o sekti i imaju potrebu vraćati se vođi.

“U takvim situacijama najlakše ju je fizički odvojiti, ali tada nastaju psihički problemi koji se liječe dugotrajnim terapijama i uz suradnju cijele obitelji, a njihovo trajanje ovisi od perioda provedenog u sekti. U prosjeku su potrebna 22 mjeseca”, objasnio je detektiv.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas