Petak, 3 svibnja, 2024

Izrael odbio prijedlog američkog državnog sekretara Kerryja za primirje u Gazi

Preporučeno

Foto: EPA
Foto: EPA

Prisutni na sastanku, među kojima su i izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman i ministar ekonomije Naftali Bennett, zagovarali mišljenje da bi primirje značilo “katastrofu” za Izrael

Izrael je odbio prijedlog američkog državnog sekretara Johna Kerryja za primirje u Gazi, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema vijestima objavljenim na jednoj izraelskoj televiziji, Kerryjev prijedlog je jednoglasno odbijen na sastanku koji je trajao četiri sata, a kojim je predsjedavao izraelski premijer Benyamin Netanyahu.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Naveli su da su prisutni, među kojima su i izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman i ministar ekonomije Naftali Bennett, zagovarali mišljenje da bi primirje značilo “katastrofu” za Izrael.

Napad na Pojas Gaze počeo je 7. jula kada je izraelska vojska zvanično započela ofanzivu kodnog imena “Zaštitna linija”. Na hiljade granata i bombi je bačeno na Pojas Gaze, a već 17. jula izrael započinje kopneni napad.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva, od početka izraleskih napada na Pojas Gaze, 7. jula, do danas ubijeno je 848 osoba, dok je ranjeno 5.700.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredne dane: Malo kiše, malo sunca

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dane. U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz...

Još vijesti za vas