Utorak, 30 travnja, 2024

Borba za goli život u Adi i Debeljacima

Preporučeno

beb553b3a8df3cfae8e91c6d6da21b6c

Mještani banjalučkih naselja Debeljaci i Ada, koje je vodena bujica u dva dana potopila dva puta, bore se da iz kuća i dvorišta izbace nagomilani mulj, blato, smeće i uništeni namještaj.

Vodena bujica u kući Rade Čolića uništila je sve, od namještaja do zidova.

”Voda je u objekat bila ušla više od metar, sve je uništeno. Spavaću u šupi dok ne sredim kuću”, rekao je Čolić za ”Glas Srpske”.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

Dodao je da je pomalo ogorčen na nadležne službe, jer ih od posljednjih poplava niko nije posjetio i ponudio bilo kakvu pomoć.

”Prije dva dana bila je samo komunalna inspekcija i izvršila popis i otišla. Niko u ime Civilne zaštite i komunalnih preduzeća nije došao da nam pomogne u čišćenju ” kazao je Čolić, koji je penziju, kako je rekao, zaradio u “Čistoći”.
Apelovao je na nadležne da dođu i da im bar operu ulicu i odvezu nagomilani otpad. Kazao je da ga je strah od novih padavina, koje bi mogle izazvati novi potop i zarazne bolesti.

Upravo se čita:  Policija: Ukoliko ste poslovali sa Sanjinom Avdićem odmah nas kontaktirajte!

Ništa bolja situacija nije ni kod njegove komšinice Nedeljke Ćurlić, koja je morala da baci sav namještaj.

”Ni jednu jedinu stolicu ne mogu da iskoristim, a kamo li nešto drugo”, kazala je Ćurlićeva i dodala da njena porodica nije uspjela ništa da spasi.

Vodena stihija proteklih dana uništila je plac i temelj kuće Cvijete Lazić. Kazala je da je na placu gdje je započela da gradi kuću vidljiva samo gomila smeća, granja, blata i mulja.

Upravo se čita:  Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

”Temelj kuće se i ne vidi”, kazala je ona.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas